Ondersteunende Diensten

Organisten

Tijdens de kerkdiensten wordt het orgel wisselend bespeeld door de volgende organisten:

Janneke Bragt-Dijkhof Bruchem
Dick Kraan Brakel
Gerbert van Rossem Zuilichem
Reinart Bragt Bruchem
Teuni de Kloe Gameren

Kosters

Onze gemeente Heeft twee kosters, die beiden met liefde hun werk verrichten. Samen met de organisten vervullen zij een belangrijke taak in de zondagse erediensten. Het zijn:

De heer J. van der Ree Doolaard Brouwershof 2 06-25538109
De heer J.L. Rietveld Dijkschrijversland 6 0418-561715

Leendert Koenen is actief als hulpkoster in onze gemeente.

Mailadres kosters: koster@hervormdgameren.nl

Bezoekdames

Binnen onze gemeente functioneert een groep bezoekdames. Deze vijf dames brengen bezoeken aan personen die uit het ziekenhuis gekomen zijn, langdurig ziek thuis zijn, bewoners van een verpleeg- en verzorgingshuis, bejaarden thuis en nieuwe gemeenteleden.

Dit werk wordt verricht naast de pastorale bezoeken. De zes dames zijn:

Fietje van de Werken  Coördinator  0418-561896
 Riet van der Wal  Begroeting nieuwe leden  0418-673582
Corrie van Steenbergen
Janny van der Wal
Tineke Blok
Nelie Rietveld
Lenie van Wijnen

Kerktelefoon

Elke kerkdienst wordt uitgezonden via de ether, en sinds eind mei 2015 ook via www.kerkdienstgemist.nl.

Om deze uitzendingen te beluisteren zijn speciale ontvangers nodig die bij de luisteraars thuis worden geplaatst. De kerkdiensten van de gemeente zijn te beluisteren via kanaal 8. Het beluisteren van kerkdiensten via www.kerkdienstgemist.nl kan via elk apparaat wat met internet verbonden is.

De ontvangers van Verzorgingshuis ‘t Slot kunnen meeluisteren via het interne systeem op kanaal 10.

Opnamen van kerkdiensten

Van elke kerkdienst worden digitale opnamen gemaakt. Deze opnamen worden op een CD gebrand, waarna ze vervolgens met een gewone CD speler kunnen worden beluisterd. De kosten van een CD bedragen € 3,00.

Contactpersoon voor kerktelefoon en Opnamen van kerkdiensten :

J.H. van de Werken Dijkschrijversland 22 5311 GV Gameren 0418-561896

Kerkbode

Gemeenteberichten van de Hervormde Gemeente te Gameren treft u wekelijks aan in de Hervormde

Kerkbode en wordt donderdag in de bus bezorgd. Deze kerkbode geeft de berichten weer van gemeenten op gereformeerde grondslag binnen de classis Bommel van de Protestante Kerk in Nederland.

Een abonnement op de kerkbode kost € 20,00 per jaar en wordt jaarlijks geïnd in de maand oktober.

Voor de afwikkeling hiervan verzoeken wij om gebruik te maken van de machtigingskaart.

Voor postabonnees bedraagt de abonnementsprijs € 18,00 per halfjaar.

Contactpersoon voor de gemeenteberichten :

Ds. G. Wassinkmaat
Delkant 9
5311 CJ Gameren

Contactpersoon algemene- en streekberichten (via de eindredacteur):

Ds. A.N. van der Wind
Hopland 3